torsdag 28 mars 2013

Alingsås i sikte...

Sillen är inlagd, väskorna packade och jag räknar ner timmarna tills jag slutar så vi får ta bilen ner till Alingsås och min storebror. Hela familjen är laddade upp till tänderna för resa. Vi saknar dom så mycket och nu blir det ett par dagar att ta ikapp allt.

Jag önskar er alla en Glad Påsk.
Kram Linda

tisdag 26 mars 2013

Vilostund...

Idag ringde klockan 5.30 och då hade jag redan varit vaken över 1 timme. Upp och hoppa, fixa i ordning mig och putsa bort gråa linjer under ögonen, in i bilen och iväg med kollegan till stan för att nätverka. Hem igen, luncha, prata, planera, hämta barn, ta en kaffe med mannen och pust ner i soffan. Och då kommer suget efter mellis.  
Nu har jag fått vanan att ta naturellyoghurt, hallon, havtorn och muslie istället för en kaka eller chokladbit. Och det känns så mycket bättre. Nu ska jag ta 10 min till och sedan full fart med läxor mm.
Ibland går livet full fart framåt.

Kram Linda

måndag 25 mars 2013

Söndagsfrossa och recept

Jag bara älskar skaldjur och gjort i alla tider. När vi var på kräftskiva när jag var liten var jag nog det enda barnet som satt still vid tallriken och njöt.
Igår fick jag ett sådant sug på lite skaldjur och fisk så det var bara att hoppa in i bilen till affären och handla. Hem och fixa lite röror och koka musslor. Sonen tyckte det var lite spännande att knacka på musslorna som var öppna och se när dom slöt sig igen. Och faktiskt gillade han även att äta dom.
Sedan kröp vi upp med barnen i tv-rummet och tittade på nya Tingeling och njöt av att få en hel kväll med bara familjen.
 Vinkokta musslor är helt klart en ny favorit. 

 Speciellt dessa små fina vita. 
 Och sedan kommer vi ju till rörorna som alltid har sin plats på bordet.
Igår gjorde jag en laxröra och även en fetaost/pistaschnötter röra. Här är receptet för 2 pers

2 skivor gravad lax i  mindre bitar 
1/2 dl creme freche
1 msk majonäs
1 tsk pepparrot
citron, rödlök, och frysta provencalkryddor 
samt salt och peppar

100 gr färskost alt 1 dl creme freche
1/2-1 dl pistaschnötter som hackas
1/2 kaka fetaost som smulas ner (ta mer om det smakar lite)
rödlök
svartpeppar och lite god olja

Hoppas ni får en härlig start på veckan.
Kram Linda


lördag 23 mars 2013

Earth hour

Här hemma har vi tänkt några få ljus och myser i soffan. Att släcka alla lampor och stänga av datorer mm 1 timme är ett bra sätt att påminna sig själv och visa sin ståndpunkt i att det inte längre är ok att förstöra miljön.
Barnen och vi har haft ett långt samtal idag om hur vi ska tänka annorlunda från och med nu. Lite i taget är bättre än inte alls.
Kram Linda



fredag 22 mars 2013

Fredagstankar-andas

Vi andas dygnet runt och ändå är vi många som inte gör det. I yogan är andningen basen och jag måste nog säga att jag för kämpa hårt för att komma ihåg andningen där. Jag vet inte hur många gånger min yogalärare lagt handen på mig och sagt att jag ska just andas. Jag inser då att jag faktiskt till och med håller andan, täpper till och kämpar i någon ställning.

Jag tycker det är helt galet faktiskt att jag själv måste ta ett medvetet andetag ibland och när jag gör det, fyller mina lungor med ny frisk luft så blir jag mycket piggare och energin ökar.
En av mina närmsta vänner gör 9 medvetna andetag varje dag och det vill jag dela med mig av till er. Tack Mia för att du påminner mig ibland.

9 medvetna andetag.

Andas in 3 ggr djupt och långsamt så att magen höjs (tänk ”happy-baby-belly-breathing”)
Andas in 3 ggr djupt och håll andan i 3 sekunder innan du andas ut igen.
Andas in 3 ggr djupt och långsamt i magen och när du är klar, låt andningen sköta sig själv.
Du kommer att märka att du tar färre andetag per minut och att kroppen lugnar ner sig. Speciellt när du gjort detta några gånger.
OBS! Gör inte fler än 9 åt gången (ta minst en timmes paus emellan) då du kan bli yr, för du drar runt mycket syre i kroppen på detta medvetna andesätt.

Önskar er alla en toppenfredag.
Kram Linda

torsdag 21 mars 2013

Torsdag=yoga

Står på jobbet och bara längtar till passet ikväll. Känner att det behövs efter en lång dag med både nätverkande och jobba i butik.
Och i morgon är det fredag. Fortfarande vet jag inte vad mina fredagstankar ska innehålla på bloggen. Vi får se, kanske kvällens yoga löser det åt mig.

Kram Linda

tisdag 19 mars 2013

På köksbordet i går- recept

Jag älskar att ha lite gott och blandat på bordet. Ofta står det olika röror, oliver, oljor, färska kryddor mm
Allt för den lilla extra piffen så maten blir som man vill ha den.
Igår åt vi kyckling och curry med pasta och grönsaker.
En så enkel rätt till 4 pers som vardagsmat.


2-3 kycklingfileer i tärningar
3 dl creme freche
1/2 dl mango chutney
1 klyfta vitlök
gul curry

Sätt på pastavatten, stek kycklingbitarna så dom nästan är klara, häll i creme frechen och rör om så det blandas väl. Rör ner mango chutney, pressa i vitlöken och krydda med curry . Jag hade nästan 1 tsk i själv. 
Låt det småputtra medans pastan kokat klart.

Servera med en stor tallrik med olika grönsaker tex avoccado, fint skivad blomkål, hackad äpple, gurka, paprika och kanske lite pinjenötter. Själv hade jag en kruka basilika så alla fick ta så många blad dom ville. Lite kul för barnen med :-)

Smaklig måltid!

Kram Linda

måndag 18 mars 2013

Favoritplats hemma

Här hemma har jag en plats som slår alla andra. En plats där jag sitter och läser, pratar i telefon, mediterar, funderar och har koll på huset.
När jag fyllde 30 fick jag min drömstol av familjen och det går inte en dag utan att jag sitter i den. 
Precis, det är Lamino som är formgiven av Yngve Ekström.
Strategiskt så ligger alla mina Lantliv precis ovanför så jag behöver bara sträcka lite på armen för att få ta i en tidning. Jag har kvar alla som jag köpt. Till och med det första nummer som gavs ut. Lite kul...
 En annan favoritplats är min köksö. Det är nu mat/arbets/skolarbete/mingelplatsen här hemma. Igår hann jag med 4 tidningar och 2 koppar kaffe innan resten av familjen dök upp. Himla bra start på dagen....
Kram Linda

söndag 17 mars 2013

Söndaglunk

Här sitter jag i soffan och bara myser idag.
Kom precis in efter en kaffe i solen och näsan i vädret. Åååå vad skönt det var, och vips så kom fräknarna fram.
Här hemma börjar påsken visa sig mer och mer. Det som saknas är nog bara björkriset.
Kram Linda

fredag 15 mars 2013

Fredagstankar- Ett större sammanhang

När jag gick i skolan tyckte många att jag var konstiga. Jag pratade om ufo, andra dimensioner, att vara känslig för andras humör, telepati, liv före och efter och spöken. En del skrattade och en del sa inget. Själv var jag kaxig och utmanade många i deras tankesätt.

Någonstans i den delen av livet stängde jag av och var tyst. När jag flyttade från staden jag växt upp i till andra sidan Sverige ville jag inte säga min åsikt på något plan, jag blev rädd att bli kallad konstig.

Nu ca 20 år senare är jag här. Jag vill leva och det är på alla plan. Inte konstigt att jag läser så mycket runt ämnet balans mellan kropp och själ. Jag älskar när jag inser att jag inte var konstig utan har samma tankar som så många andra. Att jag har en fysisk kropp är inte svårt att förstå. Det har vi alla.... men att tänka att vi är i ett större sammanhang kan vara svårare för många.

Att välja och prata om energier, kärlek och själakunskap är helt plötsligt en vardag och jag har människor runt mig som gärna delar med sig av sina tankar och erfarenheter runt ämnet.

För några månader sedan sa en nära vän till mig -nu är du lika flummig som vanligt Linda, log jag och svarade -ja kanske det men när vi ses på andra sidan av detta livet kommer jag möta upp dig och säga  "vad var det jag sa" :-)

Önskar er en fredagsmysig kväll
Kram Linda

tisdag 12 mars 2013

Små små stunder av lycka


Och idag sitter jag vid köksbordet en liten liten stund och har det riktig bra. En stund bara jag och en Lantliv med rykande gott kaffe.





 "bevi il cafe e vedrai il modo"
 (dricka kaffet och betrakta världen) Det är mitt livsnotto från och med idag.

Kram Linda


måndag 11 mars 2013

Jag ignorerar kylan. Hej våren.....

Solen skiner och jag vill verkligen verkligen att det ska komma fräknar nu. Ut och sparka grus och känna livet i mig.
Så idag blir det jeansjacka, nya favoritsjalen med blommor och döskallar, massa blandade färger på armband och inte minst solbrillor idag.


Kommer inte våren till mig så får jag helt enkelt fixa till det själv....
Kram Linda

söndag 10 mars 2013

Söndagsäventyr

Under sportlovet hade vi en så underbar dag, i över 3 timmar var hela familjen ute och grillade, lekte och myste i solen.
Inte långt från huset finns en eldstad vi kan använda och både pinnbröd och korv tog vi med till lunch. Det blev en dag som finns i minnet länge. Det enkla är det bästa, så är det.





Kram Linda

fredag 8 mars 2013

Fredagstankar-Tacksamhet

Idag vill jag bara njuta av livet, sätta näsan mot solen och känna tacksamhet att jag sitter upp, helt feberfri. Hela veckan har jag varit dundersjuk men nu är det på övergång och jag kan känna livsglädjen komma tillbaka.

Idag vill jag visa min tacksamhet till

solen- som värmer
familjen- som är den mest fantastiska man kan tänka sig
vännerna- som finns runt mig alltid
plattången- (behövs verkligen efter 5 dagars sjuka hahaha)
påskinspirationen- som börjar komma
bloggar- som jag följer och inspireras så av
yogan- som ger mig styrka och lugn
frökataloger- där alla mina drömmar om en perfekt trädgårds byggs från
avoccado- finns det något godare
flugan som kom in igår- det är ett gott tecken på att värmen kommer
morgonkaffet- som min man kommer in med varje morgon till mitt sängbord (lyckorus)

Några tankar från mig idag,
Jag önskar er en skön fredag
Kram Linda

onsdag 6 mars 2013

Dax för lite mer vårdukning

Idag visar jag det blåa.
Underbar färg som gör mig så pigg och glad. Så många färger som kommer och går hemma hos oss men det blåa stannar alltid kvar.

Hoppas ni har det bra alla där ute,
Kram Linda

måndag 4 mars 2013

Lite tydligare ...

Hmmm man ser verkligen ingen skillnad på bilderna från igår.
Vi har alltså bytt färg från en beige färg till vitt med ytterst lite svart i.
Idag var det en fröjd att gå ner och se väggarna.

Kram Linda

söndag 3 mars 2013

Resultatet på kvällen...

Som ni såg i morse så fick vi för oss att måla om hemma. Kortet är mörkt men jag är nöjd. Färgen är nästan vit med lite lite grått i.
Nu är vi nästan klara men inget på väggar och inga mattor. Jag letar just nu efter en ny matta så alla tips önskas.
Trött och öm i kroppen ska jag krypa ber och läsa på till föreläsningen som jag och kollegan håller på onsdag

Kram Linda

Söndagsarbetet...

I morse när vi vaknade frågade min man om det var en bra dag att måla om på. Innan han blinkade var jag nere i vardagsrummet och tömde allt.
Så här står vi nu....
Och snart är rollarna fulla med ljus färg.
Spännande!
Kram Linda

lördag 2 mars 2013

Snart så ser jag scillan

I flera dagar har det runnit tövatten på gatan. Bilvägen är nästan isfri och på taken har snön rasat ner.
Tänk snart kommer scillan titta upp i gräsmattan som små blåa prickar.



Åååå vad jag längtar att gå ut och sparka grus som jag och en barndomsvän alltid sa på våren när vi var små.
Kram Linda

fredag 1 mars 2013

Fredagstankar- tuff insikt

Det var inte länge sedan jag pratade om energitjuvar och i helgen som var insåg jag att jag själv är en stor energitjuv på mig själv. Jag är ingen marionettdocka men ofta vänder och vrider jag på mig för att vara till lags och hjälpsam, jag vill alla väl och hoppar upp och hjälper till även om ingen änns visat att dom behöver hjälp. Jag tar även på min andras ansvar och vill så gärna göra allt för att någon ska ha det bra. Jag går emot mig själv för att andra ska må det bra. Att inse det mina vänner gav en del tårar och en del ilska. Och förra året fick vara det sista. Är det något som dränerar mig på lång sikt är just detta. 

För mig handlar alla dessa insikter jag skriver om att lära mig mer om mig själv och även andra. Att bli mer och mer jag. Alla erfarenheter och kunskaper jag fått i detta liv (och tidigare liv för er som tror på det) har format mig och får jag insikt i det kan jag acceptera eller förändra om jag vill.

Hur tänker du om detta?

Jaha det var min fredagstanke det,
Kram Linda