lördag 31 oktober 2015

En riktig trädgårdsdag, men kom ihåg dom vi saknar

Idag är det dax för höstarbete. Efter många veckors sjukdom så vaknade jag med den otrolig längtan över att få komma ut. 
 Det känns som jag missat allt det där vackra och får bara ta jobbet som är kvar. 
 Ju går färgerna bara i brunt, grått och gult där ute, Trots att jag letar finns det inte så mycket kvar av färger. Men det var en befrielse att gå ut och kratta. 
 Häxan står där och håller koll på att högarna samlas och just denna dag får vi ägna lite tid till halloween.
 Men vi får inte glömma dom vackra vi saknar, dom som gått över på andra sidan och lämnat oss här. Vi kunde inte komma iväg i år och sätta ljus pga att dottern ligger inne under täcket så därför tog jag och smyckade en liten plats här hemma. Ett ljus och en stund av tankar till dom som levt.
Kram Linda

söndag 25 oktober 2015

Höstmiddag och dukning med lite tips

Hösten är magisk, undra hur ofta jag säger det. men jag bara älskar hösten. Allt som har med den att göra. Maten, färgerna, ljuset, luften jag kan prata hur länge som helst om den.
I helgen har vi haft besök, av min bror med hans familj. Från 4 till 10 i huset. Jätteroligt och livat.
 Så när vi ändå var så många så passade vi på att även anordna en middag med fina vänner. Visst är det härligt att fylla matbordet med prat och skratt? Och jag får äntligen lägga ner lite tankar på dukningen. Det gillar jag.
 Det behövs oftast inte så mycket för att skapa en skön stämning och känslan av vad komma skall under middagen. Lite ljus i olika former, jordfärger och löv från trädgården.
 Att ha tygservetter är dock väldigt viktigt för mig, det blir en liten extra lyxkänsla tycker jag.
Det jag har lärt mig under alla år är att det blir tokfel att ha höga saker på bordet, det är bara snyggt på bild och även att man oftast är lite feg med hur mycket som ska finna i dekorationer. jag gillar även att ha något oväntat på bordet och tanken var att alla skulle få en liten lapp med ordningsregler på sin tallrik men detta hann jag inte med utan den listan fick hamna på väggen istället.
Kvällen blev iallafall lyckad och hela helgen med som fortsatte men trevligheter. 

Kram Linda
ps bilderna är tagna av min svägerska

söndag 11 oktober 2015

Att ta hand om sig själv

Det är länge sedan jag bloggade nu. Och det kanske inte är så konstigt med tanke på virus, förkylning infektion/svullet öga mm.... Det känns som allt drabbat mig senaste tiden.
 Behovet att att ta hand om mig själv är stort och komma tillbaka rent orken är ännu större. Så jag tog en timmes klangmassage hos Anncatrin Rosenqvist där hela jag fick en genomgång av skålarnas vibration. 
 Att komma dit är inte bara att lägga sig på en bänk och få utan här kommer vi till helheten att må bra. Ögat får njuta, näsan likaså. Öronen får en paus från vardagsljuden och rösten får vila. I en lugn takt sätter AnnCatrin igång olika ljud och det känns i hela mig.
 Det var inte svårt att flyta iväg och somna på britsen. Ett gott tecken för mig.
 Efteråt tar vi te och pratar om allt som hänt, hur livet är och vad som gör att hälsan är lite på lut. Mest lyssnar jag, hon är inte bara en fin vän utan hon klok den där AnnCatrin och på hemvägen kan jag inte annat än att le, kroppen mår sådär gott som den ska göra efter en liten omruskning.
Jag längtar redan tillbaka lite.
Kram Linda