söndag 26 juli 2015

Österlen del 2, Samma varning som sist :-)

Att vara på Österlen i 1 vecka och vi har alla olika intressen skulle kunna skapa problem. Men än så länge tycker inte jag att det är så. Visst kan det tyckas tråkigt att titta på allt men i stunden verkar ändå alla nöjda.
 Vi tycker om att vara tillsammans. Nära och jag njuter av att ha dom runt mig och jag får vara runt dom. Denna veckan har jag sett flera nya sidor hos mina barn som jag inte sitt förut. Det är coolt tycker jag
 En del av resandet är att vi hittar humor i så mycket, som tuppen fick ett eget litet skratt hos oss. 
 Men saker att prata om, som Ale stenar. Denna häftiga stenformation som står i vind och blåst med en helt makalös utsikt. Tänk vad tråkigt att inte få se tillsammans. Och sedan prata om vad man fick upp för tankar om vad som hänt där.
 Eller vattenfallet, 23 meter allt som allt och så coolt. 
 Tänk att få vara med dom finaste när vi besöker Österlen chokladfabrik. När vi väljer praliner och sedan har smakprovning om vilken som är godast. Jag håller förresten på havtorn fortfarande ;-)
 Eller tänk promenaderna, när tankarna går fritt och jag får höra alla dess historier och funderingar kring livet som snart 11 år och att vara 14 år. Det är spännande det.
 Eller stunden då jag fick tjata mig barnen ur bilen för att få titta på Österlen Örtagård och sedan var det jag som var klar först.
 Men även att få hälsa på våra finaste vänner, där jag och mannen njöt av att samtala i alla nivåer och ämnen. Jag saknar deras hus som vi bott i vid 2 tillfällen. Att få igenom stallet och mötas av solnedgången.
 För att sedan gå hem och inse att min lilla snart är lika lång som mannen. Jag kan inte annat än skratta med hjärtat över hur lycklig jag är att ha denna finaste och underbaraste familj.
 Detta är semester för mig, vår tid tillsammans. Vi behöver inte stora saker, inte utmaningar, inte påkostade resor (även om en utlandsresa ligger nära nu) Det vi behöver är ett köksbord, yatzy och någon som ställer frågan. Vilka ska vara med? 
 Jag tog mig en stund att yoga, det var 1,5 timme bara för mig. Min kropp behövde det och jag njöt av att vara där. Så vackert, så fridfullt, så Österlen så jag vara bara tvungen att åka tillbaka med mannen och visa honom. Nu helt plötsligt kommer vi fixa i källaren och träningsrummet.
Det som jag fick göra själv med mannen var även att åka till butiken Vacker vardag så fin butik och miljö, helt klart värt att lämna dom andra i bilen. Det fanns så mycket vill-ha därifrån och såklart gick jag hem med en påse. Äntligen en ägare till en rejäl mortel...
Japp, undra om du har tröttnat på Österlen nu?
Själv längtar jag tillbaka men inte till resvägen, heeeeelt galet långt. Och den slet hårt på kroppen  när vi åkte hem. Usch vad ont i ryggen jag har....

Kram Linda

3 kommentarer:

 1. Så härliga bilder!
  Vi har just kommit hem från en Skåneresa och har också kameran full av foton. Det fanns så mycket vackert!

  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera
 2. Så fina bilder Linda och det känns genom varenda bild och ord hur mycket den här semestern har betytt för dig och din familj. Att få vara tillsammans och dela stunder och upptäckter. Bara vara. Och jag är så glad att Skåne och vi skåningar visade oss från vår bästa sida och gav er en fin upplevelse. Och tänk att vi kanske sprang om varandra en av de där dagarna. :)

  Sköt om dig kära Linda och ha fortsatt fina sommardagar.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för era fina ord ni lämnar här! /Linda