söndag 25 oktober 2015

Höstmiddag och dukning med lite tips

Hösten är magisk, undra hur ofta jag säger det. men jag bara älskar hösten. Allt som har med den att göra. Maten, färgerna, ljuset, luften jag kan prata hur länge som helst om den.
I helgen har vi haft besök, av min bror med hans familj. Från 4 till 10 i huset. Jätteroligt och livat.
 Så när vi ändå var så många så passade vi på att även anordna en middag med fina vänner. Visst är det härligt att fylla matbordet med prat och skratt? Och jag får äntligen lägga ner lite tankar på dukningen. Det gillar jag.
 Det behövs oftast inte så mycket för att skapa en skön stämning och känslan av vad komma skall under middagen. Lite ljus i olika former, jordfärger och löv från trädgården.
 Att ha tygservetter är dock väldigt viktigt för mig, det blir en liten extra lyxkänsla tycker jag.
Det jag har lärt mig under alla år är att det blir tokfel att ha höga saker på bordet, det är bara snyggt på bild och även att man oftast är lite feg med hur mycket som ska finna i dekorationer. jag gillar även att ha något oväntat på bordet och tanken var att alla skulle få en liten lapp med ordningsregler på sin tallrik men detta hann jag inte med utan den listan fick hamna på väggen istället.
Kvällen blev iallafall lyckad och hela helgen med som fortsatte men trevligheter. 

Kram Linda
ps bilderna är tagna av min svägerska

3 kommentarer:

  1. Vilken fin dukning! Är ju fint att ta in löven och ha med dem på bordet. :-) Kramizz och ha en fin start på veckan/Laila

    SvaraRadera
  2. Superfint!! Och tänk att vi var i Täby samtidigt :-) Fyndade du något? Kram

    SvaraRadera
  3. Superfint!! Och tänk att vi var i Täby samtidigt :-) Fyndade du något? Kram

    SvaraRadera

Tack för era fina ord ni lämnar här! /Linda