fredag 22 augusti 2014

Följer du med på promenaden på lördag(imorgon)?

Välkommen till min lördagsmorgon. Klockan kan vara runt 7 och jag är helt övertygad att alla sover hemma hos mig.

Först går vi upp på gatan vid mitt hus och mellan husen så  kommer vi fram till vår gamla kanal. Små bryggor vid kanten och utloppet till en insjö med bad och god fiskelycka (har jag hört haha)
Nu när vi gått över spången och in på Norrö finns dom finaste hästhagarna. Det vita staketet och frodiga gräset med syrsor som spelar högt och tydligt möter mig och alltid någon nyfiken häst tittar på när jag går utanför. 
Helt plötsligt efter att vi går över stallgården så dyker en liten stuga upp på höger sida. Ja,jag blir väldigt nyfiken på vad som sker där inne. Den är så fin, visst är den?
Bakom ligger dimman tjock denna årstid och kanske skulle vi se älvorna dansa om vi kunde stanna upp. Och igen dyker hus upp och blommorna vid vägkanten. Som små solar hejjar dom god morgon till oss när vi går förbi.
Runt hörnan kommer spången upp igen lite längre fram och vi kan följa kanalen en bit innan det är dax att gå över igen.
Visst är den fin vår spång?
Brevid kanalen står min dröm, slussvaktarns bostad. Ett hus ingen tar hand om länge utan sakta förfaller. Undra vad slussvaktarn och hans fru skulle tycka om dom visste. Tänk om jag kunde....
Upp för backen och ner på vår gata igen där mitt palats står och visar upp sig, säger till oss att vi var borta aldeles lagom för att nu få sitta på trappan och ta oss en kopp kaffe. Njuta av min fina björk och ståtliga ek.
Tack för sällskapet på min morgonpromenad, hur långt vi gick 3,4 km men med sällskap känns det som 2  eller hur ;-)
Kram Linda 

4 kommentarer:

 1. Jag är spekulant på stugan, så vacker! Och allt annat också, väldigt vackra omgivningar som du har runt dig! Det verkar fridfullt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den fin <3 på baksidan finns en liten liten uteplats med. Underbar. Tack för att du följde med mig på promenaden ;-)

   Radera
 2. Vilken fin runda! Kul att få följa med! Jag har också precis varit ute, och tyckte det var en mycket kul idé att fotografera rundan. Det ska jag minsann göra nästa gång! :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du följde med mig på promenaden ;-)
   Ja gör det du med, det vore så roligt att följa med.
   Kram

   Radera

Tack för era fina ord ni lämnar här! /Linda